Gazon artificial

Gazonul artificial reprezintă soluția ideală de păstrare a aspectului verde, natural al grădinii chiar și în zonele de uzură, precum terenurile de sport sau traseele intens circulate. Texturile variază, imitând foarte bine firele naturale de iarbă, atât în ceea ce privește aspectul, cât și senzatia la atingere și, în unele cazuri chiar comportamentul acestora (în cazul unor sortimente firele călcate își revin în 1-2 minute precum cele naturale).

Pentru demarcarea suprafețelor cu destinație specială, precum terenurile sportive, obișnuitul verde poate fi înlocuit de nuanțe de ocru sau chiar albastru, pe care se aplică marcajele specifice.
Gazonul artificial nu mai este doar o variantă de finisare a suprafețelor, din ce în ce mai utilizată în intreaga lume, ci un fenomen peisagistic durabil cu beneficii atât imediate cât și pe termen lung.

Arta Grădinilor, reprezentant în Romania al produselor Royal Grass vă pune la dispoziție o gamă variată de tipuri de gazon sintetic, pentru proiecte diverse, locuri de joacă, peisagism urban sau terenuri de sport. Permisivitatea produselor Royal Grass și varietatea texturilor și culorilor le fac adaptabile oricărei necesități, de la peluzele grădinilor personale din spațiile rezidențiale, până la locuri de joacă și spații publice plantate precum scuaruri, aliniamente și sensuri giratorii.

Ruloul de gazon artificial - avantaje

Gazonul artificial are marele avantaj de a putea fi montat în zone în care gazonul natural nu ar supraviețui. De asemenea, necesită mult mai puțină îngrijire, costurile investiției fiind rapid amortizate. Nu necesită tundere, udare sau fertilizare, fiind un produs sustenabil cu o durată de viață foarte mare. Prin procesul de fabricație, Royal Grass asigură o bună rezistență în timp a fibrelor și covorului de gazon artificial la uzura intensă cauzată de trafic, la umezeală și îngheț, precum și expunere UV. Gazonul a fost testat în condiții extreme, producătorul putând garanta pentru menținerea în timp a culorilor și integrității sale generale. În plus, materialele folosite îi dau o textură extrem de plăcută la atingere și îl fac 100% reciclabil.

La toate aceste avantaje materiale cuantificabile, se adaugă valoarea estetică a gazonului Royal Grass ce îl propune ca element peisager decorativ. Aceasta este conferită de inventivitatea designerilor Royal Grass, ce au inclus în procesul de fabricație câteva detalii esențiale de culoare, textură și comportament al fibrelor ce fac gazonul artificial extrem de similar celui natural. Astfel de exemple sunt: profilul tip „V” al fibrelor, asemănător ierbii naturale precum și nucleul consistent, semi-rigid ce conferă verticalitatea fibrelor și „ridicarea” acestora după ce au fost călcate. În acest fel, iarba artificială revine în pozitia inițială, exact ca și cea naturală. Un alt exemplu este colorarea diferențiată a fibrelor, intradosul acestora având o nuanță diferită față de foliajul general.

În funcție de gama de produse și destinația acestora, detaliile și similaritățile variază, unele având straturi de umplutură și antișoc din nisip ceramic colorat, altele din țesătură de fibre artificiale ondulate, de dimensiuni reduse, intercalate printre fibrele lungi.



 

Suport clienti Program de activitate: de Luni pana Vineri, orele 9 - 17

0733607346 office@artagradinilor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!