Tablouri cu licheni si plante stabilizate

Plantele stabilizate sunt rezultatul unui proces de prelucrare a plantelor naturale, constând în înlocuirea limfei cu un produs de stabilizare, pe bază de glicerină. Procesul de conservare decurge după cum urmează:

  •    Plantele întregi sau diverse părți ale acestora sunt selectate în perioada de maximă dezvoltare
  •    Se crează un microclimat special, monitorizat continuu, pentru a găsi echilibrul perfect între lumină, temperatură și umiditate
  •    Plantele se pun apoi într-o baie pe bază de glicerina, apă si coloranți alimentari pentru câteva zile, timp în care limfa se evaporă și este treptat înlocuită de noul amestec.
  •    Procesul se încheie prin clătirea și uscarea plantelor timp de 2-3 zile.
 

Durata de viață a plantelor stabilizate este de 3-5 ani, deși, conform declarațiilor producătorului, în condiții propice, pot rezista până la 10 ani. Orice specie de plantă poate fi conservată astfel, indiferent de dimensiunile sale. Deoarece aceste plante nu mai sunt practic vii, caracteristicile și comportamentul lor este unul atipic. În primul rând, ele nu mai cresc și nu se mai reproduc. Acest lucru înseamnă că nu își vor mai modifica dimensiunile in timp și orice stricăciune produsă este una permanentă, iar plantele se degradează la contactul cu apa sau cu lumina directă a soarelui. Pe de altă parte, plantele stabilizate nu generează spori, polen sau alți alergeni și nu mai atrag praful, datorită lipsei încărcăturii electrostatice caracteristică organismelor vii.

Afiseaza: 1-24 din 51 produse

 Filtre

Suport clienti Program de activitate: de Luni pana Vineri, orele 9 - 17

0733607346 office@artagradinilor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!