Constructii fantani decorative si cascade ornamentale

Constructii fantani decorative si cascade ornamentale

 

Apa este un element dinamic ce vitalizeaza peisajele. De aceea fantanile, iazurile caderile sau oglinzile de apa capteaza interesul si atentia privitorului mai mult decat alte elemente ale unei amenajari. De la havuzuri cu forme artistice la bazine cu aspect natural, sistemele noastre de hidroizolare si recirculare a apei permit o gama foarte variata de forme de exploatare a elementului acvatic pentru efecte fie spectaculoase, fie relaxante, dupa dorinta.

Fantani decorative

O constructie de fantana este un pas catre o estetica naturala desavarsita

Gradina unei case din mijlocul orasului trebuie sa aiba cat mai multe elemente naturale, nu doar pentru a avea o infatisare cat mai reusita din punct de vedere estetic, dar si pentru a fi o oaza de liniste si relaxare in natura. Din acest motiv, o gradina nu are nevoie doar de plante si flori, sau de alei bine construite, ci si de un susur natural pe care doar un fir de apa il poate oferi. Din acest motiv, o constructie de fantana este mai mult decat necesara pentru orice gradina urbana, chiar daca acest lucru nu este usor de obtinut. 

Fie ca este vorba de o fantana decorativa, fie ca este vorba de o amplasare ideala pentru orice element care implica un curs de apa (iaz, cascade ornamentale sau oglinzi de apa), acest tip de element natural este special conceput pentru a oferi racoare, precum si un sunet relaxant, recomandat de multi specialisti pentru o viata linistita si plina de o atmosfera relaxanta. 

Chiar daca o astfel de lucrare pentru realizarea unei fantani ornamentale, prin care este instalat un element acvatic in propria gradina, pare simpla, pentru a nu avea probleme si pentru a fi necesara doar o mentenanta de baza, este bine solicitarea serviciilor unor profesionisti, precum cei din echipa noastra de la Arta Gradinilor. Aici este necesara privirea situatiei din doua perspective:        

  • Aspectul estetic care consta in amplasarea cat mai armonioasa a tuturor elementelor necesare pentru o constructie de fantana sau a oricarui alt tip de element de decor acvatic, precum cascade decorative       
  • Aspectul structural sau tehnic, care se asigura ca fiecare pas necesar pentru o constructie de fantana este respectat si executat ca la carte, pentru a nu exista suprize neplacute ulterioare, indiferent ca este vorba de fantani decorative de interior sau fantani decorative de exterior  

Ce presupune o constructie de fantana realizata de Arta Gradinilor?

In primul rand, o constructie de fantana trebuie sa beneficieze de dubla atentie estetica si tehnica a echipei de la Arta Gradinilor, asa cum este mentionat si mai sus. Mai mult, orice client care apeleaza la serviciile echipei Arta Gradinilor trebuie sa se astepte la un proces profesionist de constructie a unei fantani, iar pasii de baza sunt urmatorii:     

  • Asigurarea unui flux continuu de apa, care circula prin intermediul unor tevi si care se revarsa peste elementele decorative ale viitoarei fantani ornamentale       
  • Montarea unei pompe de apa care sa asigure fluxul continuu, precum si propulsarea apei cu forta pe verticala sau in orice unghi dorit      
  • Instalarea si finisarea unor elemente decorative, in functie de dorinta clientului care apeleaza la Arta Gradinilor    

Desigur, o constructie de fantani, de cascade ornamentale sau de orice alt element decorativ acvatic sunt lucrari complexe care va necesita un timp optim pentru o executie potrivita. Echipa noastra se asigura ca toti clientii vor beneficia din plin de expertiza estetica si tehnica pe care Arta Gradinilor o pune la dispozitia lor!