Topiary

Topiary plants, entrance

Topiary”este o arta veche, fascinanta, de a sculpta arborii si arbustii in diferite forme. Folosirea plantelor cu forme, sta la baza intemeierii conceptului de “gradina formala”. Gradinile formale au fost intotdeauna o prioritate pentru gradinarii francezi. Arta topiary are o istorie impresionanta de aproape 2000 de ani. In secolul 18, arta topiary a devenit cu adevarat populara, aceasta perioada fiind perioada de aur a sculpturilor in plante, sculpturile vii. Cel mai adesea, plantele cu diferite forme se foloseau in gradinile castelelor si palatelor. 

chess hever

Unul dintre cel mai vechi proiect peisagistic cu plante sculptate este “Tabla de sah”, a castelului Hever (Marea Britanie) iar unul dintre cele mai cunoscute proiecte fiind gradinile Versailles.

Versailles

Plantele sculptate pot avea fie forme geometrice foarte simple, fie forme inspirate din viata cotidiana,foarte complexe, cum ar fi animale, cladiri, etc. Oricum, arta topiary este cea care impresioneaza cel mai mult intr-o gradina si cea care face dovada imaginatiei si profesionalismului unui gradinar.

 

 

 

Produse

Sorteaza dupa:
pe pagina:
Sorteaza dupa:
pe pagina: