Gazon artificial

Gazonul artificial reprezinta solutia ideala de pastrare a aspectului verde, natural al gradinii chiar si in zonele de uzura, precum terenurile de sport sau traseele intens circulate. Texturile variaza, imitand foarte bine firele naturale de iarba, atat in ceea ce priveste aspectul, cat si senzatia la atingere si, in unele cazuri chiar comportamentul acestora (in cazul unor sortimente firele calcate isi revin in 1-2 minute precum cele naturale)

Gazon artificial

Pentru demarcarea suprafetelor cu destinatie speciala, precum terenurile sportive, obisnuitul verde poate fi inlocuit de nuante de ocru sau chiar albastru, pe care se aplica marcajele specifice.

Gazonul artificial nu mai este doar o varianta de finisare a suprafetelor din ce in ce mai utilizata in intreaga lume, ci un fenomen peisagistic durabil cu beneficii atat imediate cat si pe termen lung. 

RoyalGrass dealerArta Gradinilor, reprezentant in Romania al produselor Royal Grass va pune la dispozitie o gama variata de tipuri de gazon sintetic, pentru proiecte diverse, locuri de joaca, peisagism urban sau terenuri de sport. Permisivitatea produselor Royal Grass si varietatea texturilor si culorilor le fac adaptabile oricarei necesitati, de la peluzele gradinilor personale din spatiile rezidentiale, pana la locuri de joaca si spatii publice plantate precum scuaruri, aliniamente si sensuri giratorii.

Ruloul de gazon artificial - Avantaje

Gazonul artificial are marele avantaj de a putea fi montat in zone in care gazonul natural nu ar supravietui . De asemenea, necesita mult mai putina ingrijire, costurile investitiei fiind rapid amortizate. Nu necesita tundere, udare sau fertilizare, fiind un produs sustenabil cu o durata de viata foarte mare. Prin procesul de fabricatie, Royal Grass  asigura o buna rezistenta in timp a fibrelor si covorului de gazon artificial la uzura intensa cauzata de trafic, la umezeala si inghet, precum si expunere UV. Gazonul a fost testat in conditii extreme, producatorul putand garanta pentru mentinerea in timp a culorilor si integritatii sale generale. In plus, materialele folosite ii dau o textura extrem de placuta la atingere si il fac 100% reciclabil.

gazon artificial gazon artificial gazon artificial

La  toate aceste avantaje materiale cuantificabile, se adauga valoarea estetica a gazonului Royal Grass ce il propune ca element peisager decorativ. Aceasta este conferita de inventivitatea  designerilor Royal Grass, ce au inclus prin procesul de fabricatie cateva detalii esentiale de culoare, textura si comportament al fibrelor ce fac gazonul artificial extrem de similar celui natural. Asemenea exemple sunt  : profilul tip „V” al fibrelor, asemanator ierbii naturale precum si nucleul consistent, semi-rigid ce confera verticalitatea fibrelor si „ridicarea” acestora dupa ce au fost calcate. In acest fel, iarba artificiala revine in pozitia initiala, exact ca si cea naturala. Un alt exemplu este colorarea diferentiata a fibrelor, intradosul acestora avand o nuanta diferita fata de foliajul general.

In functie de gama de produse si destinatia acestora, detaliile si similaritatile variaza, unele avand straturi de umplutura si antisoc din nisip ceramic colorat altele din tesatura de fibre artificiale ondulate, de dimensiuni reduse, intercalate printre fibrele lungi.

Cum va arata gazonul artificial in gradina ta?

gazon artificial gazon artificial

gazon artificial